martes, 31 de enero de 2012

EXPERÈNCIA

Ara us explicaré una mica la meva experiència amb les TIC:


logo [].jpgA primària no utilitzàvem les noves tecnologies, encara no tenien gaire importància dins del mon educatiu, tot i que hi havia alguns ordinadors a secretaria, direcció, etc. Les classes, al ser un poble molt petit el que fèiem eren coses més experimentals o teòriques.






Quan vaig arribar a l'ESO van incorporar les pantalles electròniques, al principi ens costava escriure, però amb la pràctica t'acostumaves, tot i així la majoria de professors i alumnes preferíem les pissarres de guix. A part l'institut ja tenia aules d'informàtica i ordinadors a direcció, secretaria, consergeria i a l'aula de professorat. Més endavant van incorporar unes PDAs amb les que passaven llista però molts professors no entenien el funcionament i ho feien de la forma tradicional, tot i que era molt més senzill i ràpid amb la PDA. Els de ciències també tenien material amb el que miraven les estrelles els nois de batxillerat científic.


Quan jo ja estava a batxillerat van incorporar els Netbooks a les aules dels de primer i segon d'ESO, entre aquests alumnes estava ma germana, per això puc parlar d'aquesta experiència nefasta amb els ordinadors. Els nens estaven a classe connectats a les reds socials, no prenien atenció, els mestres van fer un curset a l'estiu però tot i així no hi estaven còmodes. Tampoc van saber restringir les pàgines que distreien als alumnes (Facebook, Twitter...), o no ho volien fer-ho per poder-se connectar ells a les hores lliures. Tampoc és bo que els nens estiguin 8 hores de classe amb l'ordinador i després a la tarda més hores per fer els exercissis a casa, perquè s'ha de descansar la vista i d'aquesta manera hi ha una gran probabilitat de perdre agudesa visual. Els nens fan més faltes, ja que el corrector els hi marca i a l'hora dels exàmens no estan tant acostumats a controlar les faltes que fan. Per tant considero que aquesta experiència no va ser gens bona i ells mateixos van arribar a aquesta conclusió, ja que han decidit que ja no utilitzaran els portàtils però que els que han començat a primer i segon amb els ordinadors han de continuar fins a quart.
  
Crec que la incorporació de les noves tecnologies a l'aula és una bona idea però que s'hauria de controlar, sobretot a l'ESO, l'accés al internet. Crec que no s'haurien de fer totes les assignatures amb les TIC ja que tampoc és bo estar les 24 hores davant una pantalla. Crec que els professors s'haurien de formar més i trobar maneres divertides i interessants d'incorporar les TIC a les aules d'una manera més correcta i innovadora.


miércoles, 18 de enero de 2012

ESPAIS WIKI

Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.
Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts. D'aquesta manera se'n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada. Es poden protegir les pàgines wiki per tal d'impedir que ningú o només una part d'usuaris les pugui editar.
Fins ara, l'aplicació dels sistemes wiki deuen la seva fama sobretot a la creació d'enciclopèdies col·lectives com la Viquipèdia. Però, Les característiques dels wikis els converteixen en una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa, i cada vegada són mésutilitzades en empreses i comunitats com a webs iintranets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement. Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ.

Wikispaces permet crear pàgines  de manera ràpida i fàcil, mitjançant un disseny d'interfície versàtil i simple. També possibilita inserir en les seves pàgines codi HTML (embeure) provinent d'altres llocs d'Internet i                    interactuar amb gran varietat de formats (vídeos, presentacionssons, etc.).

Wikia proporciona un servei d'allotjament gratuït de pàgines web basat en la filosofia de cooperació. Wikia utilitza el programari MediaWiki i manté una col·lecció de més de 2000 llocs wiki.



Wikipedia és una enciclopèdia de la Fundació Wikimedia. Iniciada el gener de 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, és avui la més gran i més popular obra de consulta a Internet.




BIBLIOGRAFIA


martes, 10 de enero de 2012

LA TECNOFILIA



Tal i com es pot veure en la imatge les TIC cada cop més s'han anat incorporant al nostre dia a dia, de tal manera que sovint no ens n'adonem però una gran part de la població, sobre tot els estudiants, es passen més hores davant d'ordinadors i altres pantalles. 

 La vinyeta apareixen un avi i un net, no es veu però es suposa que sobre els genolls del nen es hi ha un llibre, el nen li diu a l'avi que allò és com un SMS però amb totes les lletres i li pregunta com es diu allò? l'avi amb cara trista li diu que és un llibre. Això mostra que si fem un mal ús de les noves tecnologies i n'abusem les conseqüències no seran bones. Molts joves són addictes a aquestes noves tecnologies, això es diu tecnofilia. 


Aquesta vinyeta mostra com serà en un futur pròxim la societat si deixem que les TIC es vagin apoderant del nostre dia a dia , seria un futur en el que els nens consideressin els llibres com un a cosa del passat i es passessin els dies enganxats a portàtils, videojocs i mòbils. S'ha de procurar integrar les TIC a les nostres vides però no abusivament. Ha d'haver un equilibri.