miércoles, 14 de diciembre de 2011

COM BUSCAR INFORMACIÓ PER INTERNET


Actualment la major part de la societat utilitza pàgines com el google per cercar la informació, tot  i així la major part no sap que hi ha recursos que es poden utilitzar per trobar a informació que busques de manera més ràpida i senzilla.
 Al google existeixen tres mètodes de buscar informació: la simple, voy a tener suerte i la búsqueda avanzada.

Tant en la simple com en la voy a tener suerte existeixen dos mètodes per buscar informació: per la paraula clau (keywords) i per temes (o Directoris).

Els diversos Buscador emmagatzemen la informació d’una o d’ambdues formes, a diferència entre ells és la manera en que s’organitza el contingut en àrees generals i en subtemes, es pot buscar ingressant en cada categoria. Per exemple per buscar informació sobre el pintor Joan Miró primer seleccionarem la secció Art i dins d’aquesta Pintura y després buscar els pintors.


Els buscador per paraula clau demanen al visitant una o més paraules per utilitzar com a criteri de la buscada i després agafen les pagines trobades on en els seus textos estiguin incloses les paraules. Per exemple totes les que contenen la paraula “pintor”, si volem buscar a Joan Miró posarem el seu nom i d’aquesta manera no ens sortiran altres pintors que no ens interessen.


Per buscar de manera més precisa podem utilitzar signes de puntuació que ajuden a l’hora de buscar frases, varies paraules...


Per exemple, si el que necessitem és buscar una frase concreta posarem les cometes al principi i al final de la frase, per exemple si busquem la cançó de BONA NIT dels Pets i no recordem el nom podem posar una part de la cançó entre cometes i així ens sortirà més fàcilment la cançó: “vine aquí, se que estàs cansada els ulls se’t fan petits".


Si volem buscar varies paraules i totes tenen la mateixa importància i per tant han de sortir totes en el document posarem un "+" entre elles: pinzell+Miró+quadre. Si el que volem es que en les pàgines no surti una paraula en concret, per exemple si volem que surti pinzell i Miró però no volem que surti quadre posarem: pinzell+Miró-quadre.


La tercera opció era la búsqueda avanzada. Aquesta conté diferents espais sobre coses concretes del que estàs buscant i ajuda a fer una recerca amb criteris més específics.



Tot això són petits mètodes i eines que ajuden a l'hora de busacar informació, si necessiteu encara més informació podeu buscar-la en aquestes pàgines, que és d'on he tret jo la informació per a realitzar aquesta entrada
http://sites.google.com/site/wikitic21/

viernes, 2 de diciembre de 2011

LES WEB 2.0

El concepte "Web 2.0" va començar amb una sessió de la conferència d'intercanvi d'idees entre O'Reilly i MediaLive International. Dóna-li Dougherty, pioner d'Internet i vicepresident d'O'Reilly, va observar que lluny d'enfonsar-se, la web era més important que mai, amb noves aplicacions i llocs apareixent amb sorprenent regularitat. Podria ser que el col·lapse de les puntcom va marcar una mena de punt d'inflexió per a la web, i es va estar d'acord en crear la Web 2.0.


Algunes diferències entre el Web 1.0 i el 2.0 són:



El Web 2.0 facilita compartir la informació, la interoperabilitat, el disseny particular de l'usuari i la col·laboració a la World Wide Web. També permet interactuar i col·laborar entre sí com a creadors d'un contingut generat per usuaris en una comunitat virtual, a diferència dels llocs web on els usuaris es limiten a observar passivament els continguts que s'han creat per a ells.


Alguns exemples de el Web 2.0 són:

- Les comunitats, serveis i aplicacions web.
- Els serveis de xarxa social.
- Els serveis d'allotjament de vídeos.
- Les wikis, blogs, mashups i folcsonomies.

En els següents links podreu veure explicacións i vídeos sobre el tema, que és d'on jo he tret la informació: 

http://es.wikipedia.org/wiki/Web_2.0


jueves, 1 de diciembre de 2011

LES NOVES TECNOLOGIES A LES ESCOLES


Des de fa uns anys s’han començat a crear les anomenades “noves tecnologies” aquestes han anat canviant la societat facilitant-nos molts aspectes de la nostra vida.

El sistema educatiu ha canviat també amb la societat, però a un altre ritme. S’ha vist obligat a incorporar les noves tecnologies, actualment la major part de les escoles han incorporat aquestes tecnologies a les aules. Als docents però encara els costa entendre el funcionament i no saben com utilitzar-ho per tal de que sigui més beneficiari per als alumnes. Tanmateix, els futurs docents que estudien a les universitats estan sent molt informats sobre les noves tecnologies i la seva aplicació a les aules; i els actuals docents estan fent cursets per poder adaptar-se i aplicar-ho a les seves aules.

Aquesta entrada de les TIC a les aules ha aportat coses positives però també n’ha aportat de negatives. Els aspectes negatius que ha aportat és que els centres haurien de restringir les pàgines web a les que els alumnes tenen accés però els docents encara no coneixen del tot el funcionament i no ho fan, i per això hi ha una gran part d’alumnes que es passen les hores de classe xatejant, mirant al Facebook, Twitter, etc. Els alumnes també tenen accés a pàgines pornogràfiques, violència, racisme, masclisme perjudicials per a ells. El fet que tinguin total accés al internet fa que a l’hora de buscar informació o de fer un treball o copiïn totalment d’alguna wiki, com podria ser la Wikipèdia o d’alguna pàgina d’internet, com blogs, i ho copiï directament plagiant als usuaris que ho han escrit. Els alumnes d’aquesta manera deixen de fer l’esforç que es fa al realitzar un treball i d’aquesta manera no aprèn i baixen els seus resultats.
Per altra banda, com he dit anteriorment també hi ha aspectes positius, al treballar amb noves tecnologies fa que tinguin ganes de experimentar i estiguin motivats, ja que és una generació que ha crescut amb les tecnologies i sovint saben més d’elles que els propis docents. Treballar amb les tecnologies millora el treball en equip, la col·laboració amb els companys i a saber sintetitzar millor la informació. El fet de conèixer més coses sobre el funcionament d’aquestes tecnologies tan habituals en el nostre dia a dia fa que millorin les seves capacitats de creativitat, creació, iniciativa, interès i desenvolupament cognitiu.

Per tant podríem dir que si es saben utilitzar bé les noves tecnologies es poden millorar molts aspectes de l’educació actual. També s’ha de tenir en compte però que les noves tecnologies aniran avançant i que serà feina dels docents adaptar-se a elles i saber com utilitzar-les per a un bon fi: la millor educació per als seus alumnes.